Världens mest kompakta vattenrenare

Den livsviktiga anläggningen Cubo compact tar inte mer plats än ett litet skåp. Dalelven har utvecklat anläggningen som renar vatten till sjukhus.

Företaget Pure Water Scandinavia, PWS tillverkar vattenreningsanläggningar. De används främst på sjukhus och i laboratorier, där behovet av ultrarent vatten är stort för att sterilisera instrument och utföra provtagning. Efterfrågan är stor och vattenrenaren exporteras till sjukhus över hela världen, från Australien till Mexiko, Honduras och Pakistan.

Men på många sjukhus är utrymmet begränsat och Dalelven har jobbat med att komprimera och utveckla produkten. Nu tar den livsviktiga anläggningen Cubo compact inte mer plats än ett litet skåp. 

– Genom att göra den kompakt ökar tillgängligheten på ultrarent vatten på sjukhusen, eftersom den kräver mindre utrymme. Jag skulle säga att det är världens mest kompakta vattenreningsanläggning. Konkurrerande anläggningar behöver en fem-tio gånger så stor golvyta, säger Lars Wiklund, ägare av Pure Water Scandinavia.

Maskinen är dessutom uppkopplad och kan övervakas via nätet. Den har automatiska larmfunktioner och inbyggda manualer. Allt för att få fram ultrarent vatten på ett enkelt och driftsäkert sätt. 

– Mitt mål var att få fram en kompakt och lättillgänglig anläggning med den senaste tekniken. Tillsammans med Dalelven har vi lyckats att få fram en sådan produkt, säger Lars Wiklund.

På Dalelvens webbsida använder vi oss av cookies, genom att fortsätta använda vår webbsida så godkänner du detta.