Våra tjänster inom produktutveckling

Dalelven erbjuder tjänster inom design och utveckling, där vår styrka ligger inom mekanik, elektronik, mjukvara, prototyper, tester och tillverkning. Vi gör allt inhouse och har avancerade system för testning och även en egen verkstad för produktion av prototyper.

Projektledning

Våra projektledare har lång erfarenhet av att leda projekt inom produktutveckling. Att leda ett utvecklingsprojekt kräver kunskap om produktutveckling, tillverkning, produktkrav och testning samt goda marknadsinsikter.

Projektledaren blir en partner till er organisation och ansvarar för hela utvecklingsprojektet och är den som styr arbetet och bemanningen i projektet.

Alla våra projektledare har över tio års erfarenhet av produktutvecklingsprojekt och är därför även vana att söka upp och utvärdera lämpliga underleverantörer. Vi hjälper även till i uppstarten med att uppskatta produktkalkyler, tidplaner och att utforma kravspecifikationer.

Elektronik

Allt fler produkter innehåller smart elektronik. Dalelven har utvecklat många IoT-produkter där data presenteras i webbläsare eller appar var som helst i världen.

Låg energiförbrukning, radiokommunikation och inbyggd intelligens, liksom information som ska kommunicera med bakomliggande system och molntjänster.

Vi har lång erfarenhet av att integrera elektronik med mekanik, där vi tar ansvar från idé till fungerande produktion. Vi har spetskompetens inom radiokommunikation, inbyggda system och kraftelektronik, och har den erfarenhet som krävs för att utveckla energisnåla och miljötåliga produkter som uppfyller kundens behov.

I vårt eget EMC-labb utför vi tester på egna konstruktioner och hjälper våra kunder att utreda EMC-problem.​

Mjukvara

Vår spetskompetens ligger i inbyggda system, grafiska gränssnitt samt uppkopplade lösningar. Vi är experter inom strömsnåla applikationer, radiolösningar och realtidssystem.

Det är en spännande utveckling vi befinner oss i vad gäller uppkopplade produkter. Idag skapar vi vattenkranar som optimerar energiförbrukningen och vi datorstyr offentliga toaletter för att kartlägga allt från hur många som besökt toaletten på en dag till hur mycket papper som gått åt.

Det finns många frågor att ta ställning till när man kopplar upp en produkt. Vilken radioteknik ska användas? Hur ska informationen lagras? Vilka lagkrav finns? Hur tar man betalt för tjänsten? Med vår breda kunskap inom området hjälper vi dig som kund att identifiera vilken systemuppbyggnad som passar just din produkt bäst.

Att skapa en mjukvara som inte bara löser de tekniska problemen utan också lyfter fram användarvänlighet, säkerhet och hållbarhet är en självklarhet för oss.

Design

Våra tjänster inom design inkluderar designstrategi, produktdesign, interaktionsdesign, User Experience (UX), grafisk design, Color-Materials-Finish (CMF), designmodeller och behovsidentifiering.

Vi tillämpar strategisk design. Det betyder att vi tidigt i designprocessen sätter oss in i kundens önskemål och användarens behov. Detta kundfokus följer med i hela utvecklingsprocessen oavsett om det handlar om personlig skyddsutrustning och träningscyklar eller industriella styrsystem.

Våra designers är vana att jobba i team med kompletterande kompetenser och bakgrunder.​

Mekanik

Vi leder utvecklingen av allt från små avancerade plastdetaljer till större mekaniska och hydrauliska system.

Att utveckla framgångsrika produkter kräver noggrann konstruktionsmetodik och stor förståelse för produktens verkliga miljö och dess krav. Därför är utvärdering och verifiering med hjälp av analysverktyg som till exempel FEM-beräkningar och flödesanalyser en naturlig del i vårt arbete, på samma sätt som utvärdering med prototyper och funktionsmodeller.

En stor fördel är att vi har allt inhouse där konstruktörerna kan ha en tät dialog med prototypverkstaden.

Prototyper och testning​

Våra prototyptekniker är skickliga modellmakare och har lång erfarenhet av att bygga prototyper och funktionsmodeller. Skärande bearbetning, svetsning, lackering och finmekanik är våra främsta områden.

Prototyping ger stora möjligheter att testa en produkt längs vägen. Enskilda funktioner kan isoleras och testas, en befintlig produkt på marknaden kan testas och en prototyp kan användas i marknadsföringssyfte på exempelvis en mässa.

I prototypverkstaden bygger vi också testriggar för att verifiera en produkt så att den motsvarar kraven. I EMC-labbet testas en produkts utstrålningseffekt och vi kan beräkna en produkts hållbarhet. Vi jobbar också med Moldflow-verktyg för att optimera tillverkningen av plastdetaljer.

Att ha en av våra erfarna prototyptekniker i er projektgrupp sparar mycket tid i slutändan.

Tillverkning och certifiering

Dalelven kan även erbjuda tillverkning och leverans av produkter i små volymer. Vi har också stark kompetens inom certifiering.

Tillverkningen kan handla om kompletta inbyggda system och apparater till detaljer i plast och plåt. 

Vi har också stark kompetens inom certifiering. Vi ser till att produkterna håller kraven och utför ofta CE-märkning och andra typer av produktmärkning. 

Kontakta oss om ni vill veta mer och hur vi kan hjälpa er.

Så kommer vi igång

Alla uppdrag börjar med en kontakt, så tveka inte att höra av dig.

Skrolla till toppen
På Dalelvens webbsida använder vi oss av cookies, genom att fortsätta använda vår webbsida så godkänner du detta.