Personlyften som tar vården till nya höjder

Varje gång en patient behöver hjälp att flytta sig från sängen till rullstolen kommer Molifts produkter till användning. Dalelven var med och utvecklade personlyften QR 205, där ergonomi och design står i fokus.

Läs mer på Molifts hemsida

Personlyften som tar vården till nya höjder

Molift konstruerar och tillverkar personlyftar som dagligen hjälper mängder av människor till ett enklare och värdigare liv, trots nedsatt balans och muskelstyrka. För den som arbetar inom omsorg och rehabilitering är Molifts produkter oumbärliga.

Tillsammans med Molift och Eggs Design har Dalelven tagit fram den nya uppresningslyften Molift Quick Raiser 205. Det är en vidareutveckling av de populära modellerna Quick Raiser 1 och 2.

Kraven var höga på att formgivningen och ergonomin skulle förbättras, både för vårdare och patienter. Samtidigt ville Molift införa många tekniska förbättringar. Detta innebar en nykonstruktion av samtliga delar för att förbättra produkten i grunden.

Dalelven har bidragit med konstruktörer och projektledare som vet hur man går från snygga designskisser till 3D CAD och produktionsunderlag. Utmaningen var att möta alla tekniska och ergonomiska krav som ställdes, utan att tumma på de estetiska ambitionerna.

Dalelven har även bistått med EMC kunskap och mätningar i EMC-labbet.

Vi är nöjda med samarbetet med Dalelven. De är bra på att komma med förslag på lösningar på problemen, säger Tor Åge Borgen R&D Manager på Molift.

Resultatet är en användarvänlig produkt som sticker ut bland konkurrenterna.

Molift Quick Raiser 205 har fått utmärkelser för sin goda ergonomi och höga lyftkapacitet och har vunnit nationella upphandlingsavtal i Norge.

– Vi är nöjda med samarbetet med Dalelven. De är bra på att komma med förslag på lösningar på problemen.

Tor Åge Borgen - R&D manager på Molift