Lär känna våra nyanställda

nyanställda1.2

Under den närmaste tiden har vi anställt fler stjärnor till oss på Dalelven inom mekanik och programmering! Såklart ska ni få lära känna dem.

Först ut har vi Marcus Åkerman Markgren 28 år. Marcus har jobbat hos oss sen 2a mars som mekanikingenjör, hans senaste utbildning gjorde han på Karlstads Universitet inom innovationsteknik- och designingenjör. Vi ställde några frågor till Marcus så ni ska få en inblick om vem han är.  

Vad sysslade du med innan du började här på Dalelven?

Efter utbildningen backpackade jag och jobbade i Australien under loppet av ett år. Väl hemma jobbade jag inom min familjs olika företag, allt mellan att analysera marknadsundersökningar (energibranschen) i Supportföretaget, renovera verandor i Stenman Fastighetsservice, och anamma rollen som leverans- och platsansvarig på vårt packeri av smådjursfoder. Ingenjörsjobb var på tapeten under denna period, och när jag kom i kontakt med Allan, VD här på Dalelven, var valet föga svårt.

Har du några intressen utanför jobbet?

Några av mina intressen är gitarrspelande (och försöka kraxa i takt), kampsport, matlagning och i dessa tider av pandemi (covid-19) går säkerligen hälften av min fritid till att videosamtala med familj och vänner. 

Har du fått nytta av någon tidigare erfarenhet nu här på Dalelven?

I tonåren och på somrar när jag pluggade, jobbade jag som fastighetsskötare/byggarbetare och hade stor variation i vilka typer av projekt jag tog mig an. Detta byggde upp mina praktiska färdigheter och har varit ett nyttigt komplement till universitetsstudierna och vidarevis mitt yrke som produktutvecklare.

Hur känns det att ha börjat jobba hos oss på Dalelven?

Det första jag la märke till när jag kom hit till Dalelven, på första intervjun, var den välkomnande och genuina atmosfären i byggnaden. Det kändes som en stor familj om drygt två dussin individer jobbade här i huset. En fantastisk känsla som inget annat än förstärktes när jag började jobba här. Dalelven har en hälsosam arbetsfilosofi där man lär sig, tar hjälp av varandra och presterar. Tillsammans. Nästa person ut har vi Joel Olsson 28 år. Joel har jobbat hos oss sen 11e maj som mekanikingenjör, hans senaste utbildning är civilingenjörsprogrammet i maskinteknik med masterinriktning teknisk mekanik på Linköpings universitet. Även till honom ställde vi liknande frågor.

Vad sysslade du med innan du började här på Dalelven?

Innan jag började här jobbade jag på Husqvarna AB i 4 år som utvecklingsingenjör. Där jag jobbade med utveckling av skärutrustning till motorsåg. 

Har du några intressen utanför jobbet?

Jag är med i Hemvärnet här i Dalarna som insatssoldat.

Vad är roligast med att vara mekanikingenjör?

Det är extra intressant att jobba med nya produkter som inte redan finns, att komma på helt nya lösningar, och att få bygga och testa dem. Extra kul är det när det handlar om produkter som kan hjälpa människor att få en bättre vardag. Det är också kul att bygga kunskap och se nya samband, till exempel att ta fram en matematisk formel eller liknande.

Vad är det bästa med att arbeta på Dalelven?

Det bästa med att arbeta här är den trevliga och prestigelösa stämningen. Jag har även insett sen tidigare att det är bra att ha möjligheten att snabbt kunna ta fram enkla prototyper och testa av, det kan spara massor av tid. Dalelven har den här möjligheten och det är riktigt kul att få konstruera, sedan bygga och testa grejerna man tar fram.

Har du något drömprojekt du hade velat göra?

Har alltid gillat sci-fi, så kanske någon produkt som ska upp i rymden…Vår senaste nyanställda är Staffan Persson 30 år. Staffan har arbetat hos oss sen 18e maj som programmerare, hans senaste utbildning är en yrkeshögskoleutbildning som spelprogrammerare samt några programmeringsrelaterade högskolekurser. Här får ni även lära känna Staffan.

Vad sysslade du med innan du började här på Dalelven?

Innan jag kom hit till Dalelven arbetade jag som programmerare i 1 år främst med gamification/appar men även inom webb.

Har du några intressen utanför jobbet?

Jag är intresserad av brädsporter som skateboard och snowboard även om det blir extremt lite åkande nu för tiden, då programmering och familj tar upp största delen av min vardag.

Har du fått nytta av någon tidigare erfarenhet nu här på Dalelven?

Ja absolut, problemlösningsförmåga samt allmänna programmeringsfärdigheter från utbildning och tidigare jobb underlättar. Däremot är detta mitt första jobb inom embedded så det finns mycket nytt att lära!

Vad gillar du mest med att vara programmerare?

Man kan alltid lära sig nya saker och utvecklas som programmerare vilket gör att jobbet sällan känns monotont och automatiskt. Jag gillar att lära mig saker och hoppas kunna göra det under hela min karriär. Jag gillar den logik och problemlösning som krävs för programmering men även att man ofta får tänka kreativt.  

Vad är det bästa med att arbeta på Dalelven?

Det är nog en blandning av att arbeta med väldigt duktiga och trevliga personer och att det är riktigt häftiga och roliga projekt.


Facebook
Twitter
LinkedIn
Skrolla till toppen
På Dalelvens webbsida använder vi oss av cookies, genom att fortsätta använda vår webbsida så godkänner du detta.