Dalelven öppnar ett nytt designkontor i Åre

Åre-Ottsjö_web

För ett år sedan öppnade Dalelven Produktutveckling ett kontor i Mora och nu är det dags igen. Idag öppnar Dalelven sitt nya kontor i Åre. Med det nya kontoret kommer Dalelven närmare sina kunder i norr och får ytterligare expertis och erfarenhet inom industridesign.

Till en början kommer kontoret i Åre fokusera på industridesign och startar med en medarbetare, Johan Åkerström. Han är utbildad industridesigner och har arbetat med produktutveckling i 15 år. Dalelven och Johan har sen tidigare samarbetat i flera produktutvecklingsprojekt.

– Johan är den främsta anledningen till att vi öppnar ett kontor i Åre. Johan bor där och vi tycker att vårt samarbete har fungerat bra. Han är både en erfaren industridesigner och en trevlig person, därför var det naturligt för oss att välkomna Johan till Dalelven när vi hade ett behov av fler medarbetare inom industridesign, säger Per Möller, VD på Dalelven Produktutveckling.

Med Johan får Dalelven en professionell produktutvecklare som också har stor kunskap om hållbar produktutveckling, där designen bidrar till materialval, konstruktion, produktion och transporter som är bra för miljön. Det är viktigt idag och kommer vara ännu viktigare i framtiden. För Johan är det en stor del i hans egen designstrategi. En strategi som bygger mycket på att utmana invanda mönster och standarder, och skapa produkter som underlättar kundernas väg mot sina uppsatta mål.

– Som industridesigner är det viktigt att bidra med nya infallsvinklar och att starta den kreativa processen hos kunderna. Det leder till bättre produkter för våra kunder och deras målgrupp, säger Johan och fortsätter:

– Det känns riktigt bra att vara en del av Dalelven. Jag får många nya kollegor med expertis inom produktutveckling och får möjlighet att arbeta med allt ifrån små start-ups till stora internationella företag.

Dalelven Produktutveckling startade 2012 och har idag växt till 30 medarbetare och nu fortsätter vi vår tillväxtresa med ett kontor i Åre. Det ger oss mer kompetens och ökade möjligheter för rekryteringar av både personal och kunder.

Dela på facebook
Facebook
Dela på google
Google+
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
På Dalelvens webbsida använder vi oss av cookies, genom att fortsätta använda vår webbsida så godkänner du detta.